top of page
SINOVITA DE SOLD.webp

CE ESTE SINOVITA DE SOLD LA COPII 

Sinovita de sold reprezintă o afecțiune inflamatorie a sinovialei articulației șoldului, care poate afecta copiii în mod special. La Cron Phoenix, este esențial să înțelegem această condiție pentru a putea gestiona simptomele și pentru a oferi tratament adecvat copiilor care se confruntă cu ea.

SINOVITA DE ȘOLD - CAUZE

Sinovita de șold poate apărea în mod egal atât la fete, cât și la băieți. Este mai frecventă în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, cu unele cazuri raportate chiar și la 7-8 ani. Simptomele pot varia de la ușoare până la severe și pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții copiilor.

SINOVITA DE ȘOLD - SIMPTOME ȘI DIAGNOSTIC

Principalele simptome ale sinovitei de sold la copii includ schiopătarea, însoțită sau nu de durere. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot determina copilul să refuze să meargă sau să sprijine piciorul afectat. De asemenea, limitarea mișcărilor în articulația soldului și rigiditatea accentuată pot fi semne ale acestei afecțiuni.

 

Diagnosticul se realizează inițial pe baza examinării clinice, care poate sugera o afectare a soldului. Pentru a confirma diagnosticul, se efectuează o examinare ecografică, care poate evidenția acumularea de lichid sinovial în articulație. În unele cazuri, se poate recurge și la examinarea radiologică pentru a exclude alte afecțiuni ale soldului.

TRATAMENT SINOVITA DE ȘOLD

Tratamentul sinovitei acute de sold la copii se concentrează pe gestionarea simptomelor și reducerea inflamației. Acestea includ:

Administrarea de antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, pentru reducerea inflamației și a durerii.

Repaus și limitarea activităților care solicită articulația soldului pentru a permite vindecarea.

În cazuri mai severe, în care copilul prezintă acumulare maximă de lichid în articulație și impotență funcțională marcată, poate fi necesară administrarea de antibiotice.

Este important ca tratamentul să fie personalizat în funcție de gravitatea simptomelor și de răspunsul la terapie al fiecărui copil în parte. De asemenea, monitorizarea atentă și urmărirea evoluției afecțiunii sunt esențiale pentru asigurarea unei recuperări optime.

 

Sinovita de șold la copii poate fi o afecțiune dificilă, dar cu gestionare adecvată și tratament prompt, majoritatea copiilor se pot recupera complet. Înțelegerea cauzelor, simptomelor și opțiunilor de tratament este crucială pentru părinți și cadrele medicale care îngrijesc copiii afectați de această condiție. Prin intervenție timpurie și îngrijire corespunzătoare, putem asigura că copiii se pot bucura de o calitate optimă a vieții și de o recuperare completă.

bottom of page