top of page

SCOALA PARINTILOR

Workshop-ul de parenting care te ajuta sa fii prieten cu copilul tau

black-overlay.png

“ESTE MAI USOR SA CONSTRUIESTI UN COPIL PUTERNIC DECAT SA REPARI UN MATUR STRICAT”- FREDERICK DOUGLASS

Cati dintre parintii zilelor noastre nu se tem sa nu-si ”strice” copilul? Cat din ce facem ca parinti e prea mult sau gresit? Cu aceste ganduri in minte am conceput workshop-urile pentru parinti, SCOALA PARINTILOR, sub forma unor cursuri interactive in care acestia sa primeasca informatiile necesare de la un specialist si sa aiba, in acelasi timp, sansa sa formuleze intrebari, sa exprime curiozitati sau nelamuri din experienta lor de parinte.

DE CE UN CURS DE PARENTING

Ne dorim copii sanatosi, inteligenti, care sa se adapteze usor la situatii noi si la provocarile firesti ale vietii, adulti asumati, responsabili, cu stima de sine crescuta si incredere in propriile forte. Ne dorim sa ii vedem la randul lor parinti si sa traim bucuria ca am reusit sa le cream un mediu de viata favorabil acestei dezvoltari armonioase, care sa ii ajute sa plece cu un start bun si solid in viata, start pe care sa il poata oferi si ei mai departe copiilor lor.

Insa, nu ne nastem parinti, iar pentru acest ”job full-time” e nevoie sa intelegem, mai intai, cine este fiinta aceea noua care vine in viata noastra.

  • Ce stim despre identitatea ei personala

  • Ce inseamna, de fapt, sa ai o identitate

  • Cum o construim

Mother and Daughter Love

CARE SUNT PROVOCARILE PARINTILOR?

Preluam, inconstient, tiparele de dezvoltare din familia de origine, cu bune si mai putin bune si ne straduim sa dam mai departe tot ceea ce este pozitiv din ceea ce am acumulat noi in mediul in care am crescut. Insa, inconstient, gandim si reactionam conform ”programelor” activate in primii nostri ani de viata si este foarte probabil sa propagam copiilor nostri un model care nu e neaparat cel mai armonios tipar de functionare dobandit.
Acum avem sansa sa oferim copiilor nostri un exemplu mult imbunatatit fata cel de care ne-am bucurat noi, prin aceste programe de educatie parentala care cu ajutorul specialistilor vin sa faca lumina asupra a ceea ce inseamna un model de dezvoltare psiho-emotionala armonioasa.

CUM VA AJUTA CURSUL DE PARENTING SCOALA PARINTILOR?

La fiecare etapa de varsta copiii fac achizitii, atat din punct de vedere motric cat si psiho-emotional. Daca parintele intelege ce se intampla cu copilul sau de la 0 la 19 ani, ce provocari are de dus cel mic si ce obiective are de indeplinit conform nivelului sau de dezvoltare pe toate planurile, atunci, sansa ca acesta sa devina un adult echilibrat din toate punctele de vedere este extrem de mare.

Pentru acest lucru e nevoie sa zabovim putin asupra unor lucruri de profunzime legate de ingrijirea si educatia copiilor incepand cu dezvoltarea lor din viata intrauterina si continuand cu evolutia lor la celelalte niveluri de varste. Aceste etape psihosociale sunt esential de integrat pentru ca un copil sa isi dezvolte identitatea personala.

Pe scurt, cursul nostru de parenting este despre crizele de la fiecare etapa, despre provocari si obiectivele de atins, despre ce e nevoie sa stie parintii ca sa poata sa le faca fata cu succes, despre intreg procesul de formare a identatii si atasamentului securizant al copiilor.

bottom of page