top of page
Osteopatie copii.png

OSTEOPATIE

Viata este intr-o continua miscare. Fiecare tesut din corpul nostru este facut sa se miste. Din acest motiv, sanatatea buna a unui individ depinde de mobilitatea buna a tesuturilor sale, dupa cum afirma celebrul osteopat Rollin Baker. De aproape 150 de ani, osteopatia este utilizata ca metoda de diagnostic si tratament pentru a restabili fluiditatea/mobilitatea structurilor organismului, folosind tehnici manuale. 

Osteopatia pune accent pe notiunea de micromobilitatea organismului (miscare respiratorie primara) si pe cea de unitate corporala. Mai precis, se considera ca un corp care este fluid (care expima liber aceasta micromobilitate) este un corp sanatos. Iar corpul, in ansamblul sau, este o totalitate (o unitate functionala). Astfel, orice interventie asupra acestei unitati functionale (organismului) se face tinand cont de micromiscarea tesutului (piele, osos, vascular, muscular). Osteopatii identifica zonele corpului/structurile articulare si musculare unde exista blocaje in ceea ce priveste mobilitatea. Acest lucru se face manual, testand fiecare parte a corpului (articulatiile, bazinul, organele interne, oasele craniului). Atunci cand sunt depistate zonele care nu exprima aceasta micromiscare, acele portiuni ale corpului sunt considerate in disfunctie si terapeutii osteopati le redau mobilitatea urmand tehnici specifice.

Exista mai multe tehnici si terapii, in functie de zona de disfunctie:

  • tehnici craniene

  • tehnici structurale 

  • tehnici viscerale

  • tehnici fasciale

  • tehnici articulare

  • terapia cranio-sacrala

  • kiropractica

  • thrust (corectii structurale ale oaselor si articulatiilor), care poate fi folosita si pentru copii

 

Prin terapiile blande si rezultatele pozitive, osteopatia poate aduce beneficii pentru copiii de toate varstele, inclusiv nou-nascutii. De altfel, este indicat ca totii copiii sa treaca macar o data pragul cabinetului unui terapeut specializat in osteopatie. 

bottom of page