top of page
scolioza

SCOLIOZĂ ȘI OPȚIUNI DE TRATAMENT 

CE ESTE SCOLIOZA ȘI CUM SE MANIFESTĂ

Scolioza este o afecțiune complexă, cu mai multe tipuri și grade de severitate. Este o deformare a coloanei vertebrale caracterizată prin curburi anormale în planuri multiple, care pot lua forma de "S" sau "C".

Această afecțiune poate apărea atât la copii, cât și la adulți, și poate fi cauzată de factori genetici, anomalii congenitale sau dezechilibre musculare. Diagnosticul se realizează de obicei prin examinare clinică și radiografie.

Tratamentul variază în funcție de severitatea afecțiunii și poate include terapii non-invazive precum kinetoterapia sau intervenții chirurgicale în cazurile mai grave. Gestionarea corectă a scoliozei este importantă pentru prevenirea complicațiilor și menținerea sănătății coloanei vertebrale.

DIAGNOSTIC ȘI CUM IDENTIFICI SCOLIOZA

Un diagnostic precoce și precis este esențial pentru gestionarea eficientă a scoliozei. Vom discuta despre modalitățile de diagnosticare și identificare a acestei afecțiuni, inclusiv radiografia și examinarea clinică.

SCOLIOZĂ TRATAMENT 

  1. Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru scolioză, de la terapii non-invazive la intervenții chirurgicale. Există diferite modalități de tratament cum ar fi: kinetoterapie, corectare posturală, utilizarea corsetelor sau intervenție chirurgicală.

GESTIONAREA SCOLIOZEI ȘI PREVENIREA COMPLICAȚIILOR

  1. Prin înțelegerea profundă a scoliozei și a opțiunilor de tratament disponibile, putem gestiona eficient această afecțiune și preveni complicațiile pe termen lung.

bottom of page