top of page

Echipa noastra prezinta abilitati deosebite in relationarea cu copiii si familiile acestora, asigurand servicii de o inalta pregatire profesionala, cu atestate si competente nationale si internationale, de o calitate umana si emotionala ce corespund specificului de varsta careia ne adresam.
Datorita tratamentelor ortopedice si programelor de recuperare efectuate cu succes pentru pacienti din toata tara, suntem mandri de faptul ca tratam zilnic zeci de copii si ii ajutam astfel sa se integreze in mod firesc in societate.

ecografia-musculo=articulara.webp

ORTOPEDIE PEDIATRICA

Copilul trebuie evaluat si tratat specific, terapia adaptata necesitand o buna cunoastere a bolii copilului cat si o excelenta stapanire a tehnicilor (ortopedice, de recuperare si reeducare), particulare fiecarei varste.

Brain Scans

NEUROLOGIE PEDIATRICA

Neurologia pediatrica este o supraspecializare a pediatriei care vizeaza afectiuni neurologice variate ce apar la nou-nascuti, copii sau adolescenti. Daca afectiunile sau manifestarile obisnuite (dureri de cap) pot fi tratate cu usurinta, alte afectiuni, in general cele survenite la varste foarte mici, necesita vizita la un neurolog pediatru. Aici vorbim despre prematuri care se nasc cu diverse defecte, intarzieri sau anomalii sau chiar de sindroame complexe si anomalii genetice.

ecografie de sold.webp

ECOGRAFIE DE SOLD

Istoria explorarii ultrasonografice a soldului la nou-nascut si sugar a inceput in Romania in urma cu aproximativ 10 ani, desi in Europa este prezenta de zeci de ani. La momentul aparitiei sale in Romania, ecografia de sold a fost extrem de controversata si neinteleasa, in lumea medicala. Acum, insa, s-a dovedit extrem de importanta intrucat ajuta la depistarea displaziei de dezvoltare a soldului inca din primele saptamani de viata a copilului.

eco musculo articulara.jpg

ECOGRAFIE MUSCULO-ARTICULARA

Ecografia aparatului locomotor (muschi, tendoane, articulatii) este extrem de utila in stabilirea unor diagnistice, de multe ori excluzand necesitatea realizarii unui RMN sau chiar a unei radiografii. Aceasta isi gaseste utilitatea in special la copii, care au o patologie particulara, specifica varstei.

posturometru.jpg

TESTUL P.A.S.

Cu cat reusim sa depistam mai devreme intarzierile, asimetriile sau deformarile, cu atat interventia, prin kinetoterapie, pentru remediere este mai eficienta. De aceea ne concentram pe diagnosticare corecta si precoce.

Kineto.png

KINETOTERAPIE PEDIATRICA

Cunoscuta si ca terapie prin miscare; sunt tratate atat afectiuni neurologice, cat si afectiuni ortopedice. Desi este foarte putin cunoscuta sau abordata, kinetoterapia pediatrica este recomandata de medic pentru recuperarea functiei motorii si/sau a posturii, pentru a reduce sansele de complicatii in probleme ca infectiile de tract respirator sau contracturi musculare.

Child at Psychologist

PSIHOTERAPIE

Sedintele de dezvoltare personala, pshihoterapie si evaluare clinica la copii sunt efectuate in cadrul clinicii CRON-Phoenix de catre un psiholog cu experienta in lucrul cu cei mici. Acestia pot fi abordati atat in sedinte private cat si in sesiuni de grup sau de familie.

terapia-vojta.webp

TERAPIE VOJTA

Terapie manuala dezvoltata in perioada anilor '50 de catre profesorul neurolog Vojta. Aceasta stimuleaza Sistemul Nervos Central pentru o postura si miscari corecte. Are ca scop eliberarea abilitatilor motorii de la nivelul creierului astfel incat pacientul sa dobandeasca atat o postura corecta, cat si o miscare corecta.

Osteopatie copii.png

OSTEOPATIE

De aproape 150 de ani, osteopatia este utilizata ca metoda de diagnostic si tratament pentru a restabili fluiditatea/mobilitatea structurilor organismului, folosind tehnici manuale. Cu ajutorul acesteia, sunt identificate zonele corpului/structurile articulare si musculare unde exista blocaje in ceea ce priveste mobilitatea.

Tarpia schroth.png

TERAPIE SCHROTH

Terapie dedicata afectiunilor coloanei vertebrale, ce are ca scop corectarea tridimensionala a tuturor deficientelor ce apar la nivelul coloanei vertebrale in cele trei planuri dimensionale. Aceasta terapie este adresata atat copiilor (incepand cu varsta de 9-10 ani), cat si adultilor.

Terpii manuale_miscare.png

TERAPII MANUALE

Tehnicile miotensive (inclusiv tehnicile de eliberare a punctelor trigger) sunt utilizate pentru relaxarea si scaderea tensiunilor musculare, ajuta la normalizarea disfunctiei articulare, la intarirea muschilor slabi, la relaxarea muschilor contractati sau spasmatici, la reducerea edemului local.

bottom of page