top of page
Tarpia schroth.png

TERAPIA SCHROTH

Terapia Schroth este o abordare terapeutică inovatoare ce se concentrează pe corectarea tridimensională a problemelor coloanei vertebrale. Folosind exerciții active și tehnici specializate, această terapie vizează îmbunătățirea posturii, reducerea durerii și creșterea mobilității, adresându-se atât copiilor, începând cu vârsta de 9-10 ani, cât și adulților.

Ce este terapia Schroth?

Terapia Schroth este o metodă dedicată corectării afecțiunilor coloanei vertebrale, având ca obiectiv remedierea tridimensională a tuturor deficiențelor ce apar în cele trei planuri dimensionale.

Terapia Schroth – origini

Maria Schroth, fondatoarea terapiei, a dezvoltat această tehnică după ce a fost diagnosticată cu o scolioză de 40 de grade și i s-a propus intervenția chirurgicală. A inventat un set de exerciții active care vizează corectarea deficiențelor și a pozițiilor anormale ale coloanei vertebrale.

Importanța respirației în terapia Schroth

În 90% din cazurile de afecțiuni ale coloanei vertebrale, respirația este afectată. Maria Schroth a înțeles acest lucru și a dezvoltat terapia plecând de la ideea îmbunătățirii respirației. Prin îmbunătățirea capacității respiratorii, se obțin corecții obligatorii la nivelul toracelui.

Impactul corectării toracelui

Un torace corectat și adus în poziția normală în cele 3 planuri facilitează și generează corecții la nivelul lombar și cervical, deoarece cele trei nivele ale coloanei vertebrale sunt legate prin musculatură. Astfel, pe lângă importanța pozițiilor corective, respirația joacă un rol esențial în terapia Schroth.

Exerciții și obiective

Exercițiile sunt active și urmăresc corectarea posturii pacientului, relaxarea și tonifierea musculaturii spatelui în timpul respirației. Obiectivele terapiei Schroth includ reducerea durerii, corectarea posturii, îmbunătățirea capacității respiratorii, relaxarea musculară și tonifierea musculaturii hipotone.

Ce afecțiuni tratează terapia Schroth?

Terapia Schroth este recomandată în cazul afecțiunilor precum scoliozele, hipercifozele, hiperlordozele și boala Scheuermann. Această abordare terapeutică holistică oferă pacienților șansa de a corecta deficiențele coloanei vertebrale și de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Aceste informații demonstrează importanța și beneficiile terapiei Schroth în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale, oferind o alternativă non-invazivă și eficientă pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea posturii și mobilității.

bottom of page