AFECTIUNI

CRON – Phoenix este o clinica medicala specializata in tratamentul afectiunilor ortopedice si neuro-motorii ale copilului, dezvoltand programe de recuperare medicala specifice si personalizate pe nevoile fiecarui pacient.

plagio_encefalie.jpg

PLAGIOCEFALIA

Plagiocefalia pozitionala (cunoscuta ca sindromul capului turtit) este o afectiune in care portiuneadin spate sau cea laterala este turtita/diforma (asimetrie diagonala a capului si uneori a fetei caracteristica), adesea cu mai putin par crescut local din cauza deformarii oaselor craniene, fiind cauzata de presiunea asupra oaselor inainte si dupa nastere (cateva zile sau saptamani).

SCOLIOZA

Deformare tridimensionala cu modificari in 3 planuri:
1. In planul sagital (antero-posterior) conducand spre lordoza segmentului toracal (spate plat)
2. In planul frontal (lateral) 
3. In planul axial (rotational)

scolioza.jpg
luxatia_de_sold.jpg

LUXATIA DE SOLD

Luxatia congenitala de sold este una din malformatiile grave ale membrelor, relativ frecvent intalnita, ce lasa sechele functionale deosebit de importante, greu de tratat su cu mare grad de invaliditate.

SINOVITA DE SOLD

Reprezinta o inflamatie a sinovialei articulatiei soldului (membrana care imbraca articulatia). Aceasta inflamatie duce la acumularea de lichid sinovial in exces in spatiul articular.

sinovita_de_sold.jpg
varus_equin.jpg

PICIORUL STRAMB VARUS EQUIN

Piciorul stramb congenital sau varus equin este o deformatie a piciorului si a gleznei prezenta la nastere (congenital) si care presupune ca acesta sa fie rasucit spre interior, iar varful piciorului orientat in jos. In cazul in care sunt afectate ambele picioare, talpile sunt pozitionate fata in fata, situatie intalnita in aproape jumatate din cazurile de picior varus equin.

PICIORUL TAL VAG

Deformare de pozitie care apare vizibila in ultimul trimestru de sarcina prin asezarea necorespunzatoare a piciorului in viata intrauterina.

talvag.png