CRON – Phoenix este o clinica medicala specializata in tratamentul afectiunilor ortopedice si neuro-motorii ale copilului, dezvoltand programe de recuperare medicala specifice si personalizate in functie de nevoile fiecarui pacient.

Cunoscuta ca sindromul capului turtit, plagiocefalia este o afectiune in care portiunea din spate sau cea laterala a capului este turtita/diforma (asimetrie diagonala a capului si uneori a fetei caracteristica). Adesea, se poate observa mai putin par crescut local, din cauza deformarii oaselor craniene, din cauza presiunii asupra oaselor inainte si dupa nastere (cateva zile sau saptamani).

PLAGIOCEFALIA

Scolioza poate aparea de la cele mai fragede varste (de exemplu, la copii mai mici de 3 ani) si pana in preajma varstei de 18 ani, cand apare maturitatea sistemului osos. Inseamna deformarea coloanei vertebrale, cu modificari in 3 planuri:
1. sagital (antero-posterior) ce poate cauza lordoza segmentului toracal (spate plat)
2. frontal (lateral) 
3. axial (rotational)

SCOLIOZA

Luxatia congenitala de sold este una din malformatiile grave ale membrelor, relativ frecvent intalnita, ce lasa sechele functionale deosebit de importante, greu de tratat sau cu mare grad de invaliditate.

LUXATIA DE SOLD

Reprezinta o inflamatie a sinovialei articulatiei soldului (membrana care imbraca articulatia). Aceasta inflamatie duce la acumularea de lichid sinovial in exces in spatiul articular. Cauzeaza durere si mers schiopatat; poate sa apara la orice varsta, dar este intalnita in special la copiii cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani.

SINOVITA DE SOLD

Deformare de pozitie ce devine vizibila in ultimul trimestru de sarcina, prin asezarea necorespunzatoare a piciorului in viata intrauterina. Netratata, aceasta afectiune produce dizabilitate majora.

PICIORUL TAL VAG

Piciorul stramb congenital sau varus equin este o deformatie a piciorului si a gleznei prezenta la nastere (congenital) si care presupune ca acesta sa fie rasucit spre interior, iar varful piciorului orientat in jos. In cazul in care sunt afectate ambele picioare, talpile sunt pozitionate fata in fata, situatie intalnita in aproape jumatate din cazurile de picior varus equin.

PICIORUL STRAMB VARUS EQUIN