Ingredientele unui terapeut bun
top of page

Ingredientele unui terapeut bun

Actualizată în: 17 feb. 2021


Dilemele si nelinistitile care preocupa pacientii inainte de o consultatie la medic le regasim si noi, kinetoterapeutii, la parintii micilor nostri pacienti. Iar atitudinea derutata continua mai ales cand trebuie sa aleaga kinetoterapeutul potrivit pentru programele de recuperare. Pentru a va fi mai usor atunci cand alegeti kinetoterapeutul pentru recuperarea bebelusului sau a copilului, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte:

· Puteti vedea daca un terapeut este bun inca de la sedinta de EVALUARE. Trebuie sa fiti atenti la felul in care analizeaza pacientul, dupa cum isi desfasoara ANAMNEZA (pune intrebari, solicita detalii despre problema). De ce? Pentru ca un teraput bun stie ca o problema nu vine niciodata singura si ca genereaza noi alte blocaje, dureri sau disfunctii.

· Are un plan de recuperare bine etapizat cu termene clare (3luni, 6 luni, 1 an). Prezinta termenul fiecarei evolutii si ceea ce se va obtine. Nu se hazardeaza in promisiuni efervescente si nerealiste dar nici nu ”vinde” sintagma ”vedem din aproape in aproape”.

· Nu se fereste de colaborari interdisciplinare (neurolog, ortoped, psiholog, sau chiar alte terapii efectuate de colegi), din contra, le recomanda atunci cand le considera necesare.

· Un terapuet bun nu sare dintr-o terapie in alta, intr-un timp scurt.

· Stie sa explice pacientului problema pe care acesta o are, pe intelesul lui

· Un terapuet bun trateaza cauza nu efectul.

70 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page