Cand se combina terapiile de recuperare medicala
top of page

Cand se combina terapiile de recuperare medicala

Actualizată în: 3 dec. 2021




Pentru ca umanitatea a evoluat in ultimii zeci de ani, iar medicina este din ce in ce mai moderna si revolutionara, au aparut tot mai multe terapii si tehnici de recuperare. Acest aspect pe cat este de benefic si de imbucurator pe atat este de solicitant si de provocator.


Toti ne dorim sa cunoastem cat mai multe terapii, sa putem aplica cat mai multe exercitii, sa jonglam cu tehnicile de recuperare, pentru a diminua cat mai mult perioada de recuperare sau pentru a fi cat mai utili pacientilor nostri.


Dar cum realizam acest mixt intre terapii pentru a produce efectul dorit si a valorifica la maxim terapiile?


Cea mai importanta mentiune este ca terapiile nu trebuie combinate din primele sedinte. Initial terapeutul ar trebui sa isi aleaga o singura terapie ( considerate cea mai benefica pentru pacient), pe care sa o aplice pacientului sau macar 3-5 sedinte pentru a oferi o directie si un ritm organismului. Datorita faptului ca organismul vine dupa o trauma, acesta isi pierde ritmul de functionare, apar sincope sau dereglari in desfasurarea functiiilor si este foarte important ca la inceput sa ajutam organismul sa isi recapete directia si ritmul. Astfel este foarte important sa nu bombardam sistemul cu o multitudine de informatii provenite dintr-un conglomerat de terapii, si este mult mai benefic sa intervenim bland cu informatii precise si simple oferite de terapia pe care o alegem.


In functie de rezultatele pe care le obtinem in faza de inceput, putem sa ne gandim cu ce alte terapii mai completam planul de recuperare.


Astfel ar trebui sa urmarim modul de actionare al fiecarei terapii asupra organismului si sa le impartim in cateva categorii:


Genul de terapie

o Activa

o Pasiva


Actiunea asupra creierul:

o Stimuleaza in mod indirect creierul:

o Stimuleaza in mod direct creireul


Reactia pe care genereaza

o Inhiba miscarile gresite (pentru a obtine miscari corecte)

o Genereaza (in mod direct) miscari corecte


Astfel pentru a putea obtine rezultate cat mai bune in planul de recuperare, ar trebui sa urmarim ca atunci cand folosim doua sau mai multe terapii, acestea sa coincida in modul in care actioneaza asupra organismului.





107 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page