top of page
posturometrie_analiza.jpeg

Testul P.A.S

 • Cand poate un copil incepe recuperarea?
  Varsta nu este reper pentru a stabili momentul sau chiar terapia efectuata. Varsta este un reper pentru a stabili obiectivele recuperari. Motivarea inceperi recuperari o stabileste complexul medic-kinetoterapeut in functie de afectiunile pe care pacientul le are si de indicatiile pe care le primeste.
 • Se face kinetoterapie in tal-valg la bebelusi?
  La bebelusi tal-valg-ul este un deficit muscular, deobicei aparut in viata intrauterine, si ca orice deficit muscular trebuie corectat pana la varsta ridicarii in picioare. Recuperarea ar trebui inceputa cat mai devreme pentru a putea corecta deficitul muscular cat mai rapid. Acest deficit se poate corecta prin fizioterapie, exercitii de stimulare a musculaturii antagoniste hipotone, sau acolo unde este cazul ortezare (atele de posturare)
 • De ce plang bebelusi la recuperare?
  Plansul este cea mai evidenta forma de manifestare sau comunicare pe care o au la indemana acestia. Bebelusi plang cand le este foame, cand sau trezit din somn, cand nu sunt schimbati cand raman singuri, cand nu se pot misca, acestea sunt situatii in care nimeni nu le provoaca vre-o neplacere. In cadrul terapiilor apar corectii ale disfunctiilor acestora si astfel plansul este o reactii la manevre.
 • Care este cea mai buna terapie pentru bebelusul meu?
  Nu exista cea mai buna terapie, fiecare terapie are benefiicile ei poate trata una sau mai multe afectiuni. Intradevar exista terapii prin care se pot obtine rezultate mai rapide sau mai lente. Cea mai buna terapie este cea specifica afectiunii cu care a fost diagnosticat pacientul si aplicat in modul corect de catre terapeut.
 • Cat timp poate dura un tratament de recuperare?
  In mod normal nu exista un timp precis de estimare pentru recuperare. Rezultatele se pot vedea de la o sedinta la alta in functie de terapia aplicata, asa cum periodic ar trebui efectuata o reevaluare pentru a observa imbunatatirile obtinute. Din experienta profesionistilor nostri o perioada minima de lucru pentru a putea obtine rezultate si a consolida corectiile obtinute este de minim 3 luni .
 • Cat dureaza o sedinta de terapie?
  O sedinta de terapie poate dura de la 20 de minute pana la o ora sau poate chiar mai mult, in functie de varsta pacientului,afectiunea pe care o prezinta si starea lui in ziua respectiva . Mai important de urmarit de catre parinti, in timpul terapiei,ar fi ce se lucreaza cum si in ce scop.
 • Cand se face ecografia de sold?
  Perioada optima pentru efectuarea ecografie de sold este perioada 0-4 saptamani de la nastere, dar se poate prelungi pana la 8 saptmanai. Aceasta perioada de 0-4 saptamani este benefica pentru tratamentul efficient al displaziei de sold in cazul in care este depistata.
 • Dupa varsta de 2 luni se mai poate face ecografie de sold?
  Ecografie de sold se face pentru depistarea defectelor de formare, dar in cazul depistari acestor afectiuni la varste mari, tratamentul ortopedic nu mai este eficient.
 • Copilul meu are piciorusele strambe, ce este de facut ?"
  Inca de la mometul nasterii deformarile picioruselor pot fi tratate cu rezultate foarte bune indifferent ca este deformare de pozitie sau congenitala. Cu cat tratamentul incepe mai curand dupa nastere cu atat rezultatele sunt mai bune. Cu cat amanam inceperea tratamentului cu atat rezultate sunt mai slabe si de durata.
 • Cand venim cu copilul la ortoped?
  Ori de cate ori exista o sispiciune ca ar exista o pozitie vicioasa, ca se impiedica des cand alearag, ca are dureri de oase sau musculare, ca oboseste la effort sau atunci cand se observa ca odata cu trecere timpului deficientele copiilor se accentueaza in loc sa se diminueze.
black-overlay.png

Copiii invata sa mearga singuri in jurul varstei de 1 an, iar in urmatorii ani isi dezvolta echilibrul si forta musculara. Deja, cand ajung la varsta de 2 ani cei mici reusesc sa urce scarile, iar la 3 ani ar trebui sa poata sta intr-un picior. De la varsta de 4 ani copiii pot urca si cobori scarile ca un adult, pot sari intr-un picior sau altul si invata sa mearga pe varfuri si pe calcaie. Desigur, fiecare copil se dezvolta in ritmul sau iar unii vor atinge aceste etape motorii mai devreme, in timp ce altii o vor face mai tarziu.

Pentru a va asigura ca cel mic se dezvolta normal, incepand cu varsta de 2 ani si jumatate, sau de la momentul in care poate sa stea 10 minute in aceeasi pozitie, puteti solicita opinia unui medic specialist care sa analizele mersul si postura copilului. Vizita este cu atat mai necesara cu cat exista situatii in care, din diverse cauze, cele mai frecvente fiind deformarile osoase sau musculare, cei mici intampina probleme cu mersul.

Ce rol are testul P.A.S.?

Sa depisteze orice anomalie a posturii, a mersului si a picioarelor. Mai exact depistarea unor afectiuni ca cifoza, lordoza, scolioza, piciorul tal valg, etc.

 

*Nota: La cerere, puteti solicita doar una dintre cele 3 investigatii. Lista de preturi o gasiti AICI.

Oferta „Testul P.A.S.” include un set de 3 investigatii la pret special: a. Mai multe detalii AICI.

Iata ce presupune fiecare dintre aceste investigatii – cand e nevoie sa fie facute, cum se realizeaza si ce anume depisteaza.

bottom of page