top of page

Campanie de Ziua Prematurității: CRON-Phoenix oferă gratuit 100 de evaluări pentru bebelușii premat

Actualizată în: 3 dec. 2021București, 17 noiembrie 2021: La nivel mondial, aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an. Asta înseamnă că aproximativ 1 copil din 10 este un copil prematur și cifrele sunt în creștere. Dacă la nivelul anului 2017 erau raportate 1842 nașteri premature în București (cu o medie națională de 14.500 de prematuri), în prezent, conform statisticilor neoficiale, numai în București au fost înregistrați lunar aprox. 400 de bebeluși născuți înainte de termen (ceea ce înseamnă o medie anuală de aprox. 5000 de copii). O statistică îngrijorătoare, observată și la nivelul Clinicii CRON Phoenix – centru de recuperare și reabilitare a copiilor cu afecțiuni ortopedice și neuro-motorii: ponderea copiilor născuți prematur tratați în centru în ultimul an este cu 15% mai mare față de anul precedent.


”Îngrijorător este faptul că, bebelușii prematuri au nevoie de asistență medicală, evaluări și investigații pentru încă cel puțin 1-2 ani de la momentul externării sau chiar ani de zile în cazurile severe. Este știut, la nivel mondial, că nașterea prematură vine la pachet cu o serie de complicații, în primul rând neuro-motorii, care pot trena până la vârste mari dacă nu se intervine rapid prin evaluări și programe de recuperare. De Ziua Mondială a Prematurității, ne alăturăm și noi acestei cauze și oferim gratuit 100 de evaluări a dezvoltării bebelușului prematur pentru a diminua din problemele ulterioare. Cu alte cuvinte, să prevenim astăzi pentru bucuria vieții de mâine!”, a spus Dr. Valentina Contanu, medic ortoped pediatru și co-fondator CRON Phoenix.


Sărbătorită încă din 2009, Ziua Mondială a Prematurității este de fiecare dată o oportunitate de a atrage atenția asupra importanței monitorizării copiilor născuți înainte de termen în prima parte a vieții pentru diagnosticarea posibilelor întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie.


Un bebeluș este considerat prematur, dacă se naște mai devreme de 37 de săptămâni. Timpul pe care îl petrece în incubator la ATI, în prezența medicilor, aparatura medicală, testele zilnice – sunt pentru bebeluș adevărate provocări. Însă, externarea din maternitate a unui bebeluș prematur este prima etapă încheiată cu succes. Ulterior, în următoarele aproximativ 6 luni este necesară o altă serie de examinări și evaluări extrem de importante pentru buna dezvoltare a acestuia.


”Evaluările neuro-motorii, neurologice, ortopedice fac de multe ori diferența dintre o stare bună de sănătate și ani de recuperare medicală. Hipotonia, hipertonia precum și alte afecțiuni neuro-musculare sunt greu de identificat de către părinți. De aceea este important ca bebelușii născuți prematur să fie evaluați de către specialiști, după ieșirea din maternitate; și de aceea vrem ca părinții să știe că există centre cu echipe multidisciplinare gata să diagnosticheze corect orice abatere de la graficul de dezvoltare. ” afirmă Florin Lixandru, kinetoterapeut și co-fondator CRON Phoenix.


Afecțiunile neuro-motorii cu care se poate confrunta un bebeluș prematur au soluție și pot fi tratate, dacă sunt depistate în primele săptămâni de viață. Este important pentru un părinte să știe că în centrul CRON Phoenix, cazul lor este tratat multidisciplinar de către ortoped pediatru, kinetoterapeut, neurolog pediatru și alți specialiști care-i vor oferi tot sprijinul pentru o dezvoltare cât mai bună.


Cele 100 de evaluări gratuite reprezintă un instrument de impulsionare a părinților în a conștientiza și mai mult importanța prevenției și mai ales a faptului că timpul este prețios. Cu ajutorul acestor evaluări pot fi depistate precoce cele mai des întâlnite afecțiuni ca: deficite neurologice, deformări osoase, displazii de șold, întârziere în dezvoltare motorie sau de limbaj și comunicare.


Despre CRON Phoenix:

Înființat în 2016, este un centru integrat, dedicat sănătății copiilor, specializat în diagnosticarea corectă și tratamentul multidisciplinar ale afecțiunilor ortopedice și neuro-motorii la copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Centrul CRON Phoenix reunește atât specialiști cu experiență profesională cumulată de peste 30 de ani, care au diagnosticat și urmărit cazuri medicale speciale, cât și aparatură performantă ce sprijină activitatea medicală. Sub sloganul ”Mereu in slujba copiilor”, CRON Phoenix este recunoscut pentru tratamentul non-invaziv al deficiențelor neuro-motorii la copii.


Pentru mai multe informații: Alexandra Tirpea, alexandra.tirpea@inventivpr.ro

151 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page