Kineto.png

KINETOTERAPIE

Suntem o echipa tanara, profesionista si dedicata, mereu preocupata de educatie si de asimilarea celor mai noi studii aferente specialitatii fiecarui membru al corpului uman. Pe langa metodele clasice de kinetoterapie si recuperare medicala, aducem pacientilor nostri doua noi metode- terapia Vojta si terapia Schroth, foarte eficiente in recuperarea deformarilor si asimetriilor determinate de afectiuni ortopedice sau neurologice. Cititi mai departe despre fiecare dintre ele.

Este modalitatea de tratament a diverselor afectiuni prin miscare. Principiul de kinetoterapie presupune efectuarea unei evaluari neuro-musculo-articulare, pentru a putea stabili obiectivele terapeutice.

Prin kinetoterapie putem trata atat afectiuni neurologice, cat si afectiuni ortopedice. Desi este foarte putin cunoscuta sau abordata, kinetoterapia profilactica are un rol esential, pentru ca putem preveni prin miscare de preventie (profilactica) afectiuni sau boli care necesita tratamente complexe si complicate. 

Kinetoterapia profilactica/gimnastica medicala presupune ideea ca prin miscare/gimnastica intarim atat orgasimul musculo-scheletal, cat si sistemul imunitar. Atat copiii, care in ziua de astazi fac tot mai putina miscare, cat si adultii care muncesc extrem de mult, au nevoie de kinetoterapie.

Kinetoterapia pediatrica poate fi o modalitate foarte buna pentru copii de a se misca. Terapeutii nostri realizeaza programe de kinetoterapie personalizate pe care le integreaza cu ajutorul joculetelor sau a diverselor obiecte adaptative, astfel incat copiii sa nu simta ca fac terapie, ci ca se joaca. Afectiuni precum picior talvalg sau genumvalg, afectiuni ale coloanei, scolioze sau hipercifoze, afectiuni provocate de hiperlaxitate musculare –  pot fi tratate foarte bine prin kinetoterapie, daca stim cum sa abordam copiii si cum sa integram in jocurile lor exercitiile de kinetoterapie.

 

Pentru adultii care muncesc foarte mult este absolut esential ca dupa o zi extenuanta sa profite de minim 30 de minute de gimnastica medicala pentru elasticitate, mobilitate si pentru reducerea durerilor.

 

Kinetoterapia sta la baza oricarei terapii de recuperare –  Osteopatie, Vojta, Medek, Schroth, Bobath, etc. – toate aceste terapii complementare au la baza esenta kinetoterapiei, si anume ANATOMIE si BIOMECANICA.