fbpx
Loading...
AFECTIUNI2019-03-13T19:58:30+00:00

AFECTIUNI

CRON – Phoenix este o clinica medicala specializata in tratamentul afectiunilor ortopedice si neuro-motorii ale copilului, dezvoltand programe de recuperare medicala specifice si personalizate pe nevoile fiecarui pacient.

Plagiocefalia

Plagiocefalia pozițională (cunoscută ca sindromul capului turtit) este o afecțiune în care porțiunea din spate sau cea laterală este turtită/diformă (asimetrie diagonală a capului și uneori a feței caracteristică), adesea cu mai puțin păr crescut local din cauza deformării oaselor craniene, fiind cauzată de presiunea asupra oaselor înainte sau după naștere (câteva zile sau săptămâni).

Scolioza

Este o deformare tridimensională cu modificări în 3 planuri: 1.În planul sagital (antero-posterior) conducând spre lordoza segmentului lombar și cifoza sau rectitudinea segmentului toracal (spate plat); 2.În planul frontal (lateral); 3.În planul axial (rotațional).

Luxația de șold

Luxația congenitală de șold este una din malformațiile grave ale membrelor, relativ frecvent întalnită, ce lasă sechele funcționale deosebit de importante, greu de tratat și cu mare grad de invaliditate.

Sinovita de șold

Este o inflamație a sinovialei articulației șoldului (membrana care îmbracă articulația). Aceasă inflamație duce la acumularea de lichid sinovial în exces în spațiul articular.

Piciorul strâmb varus equin

Piciorul strâmb congenital sau varus equin este o deformație a piciorului și gleznei prezentă la naștere (congenital) și care presupune că acesta este răsucit spre interior, iar vârful piciorului orientat în jos. În cazul în care sunt afectate ambele picioare, tălpile sunt poziționate față în față, situație întalnită în aproape jumătate din cazurile de picior varus equin.

Piciorul tal valg

Este o deformare de poziție care apare vizibilă în ultimul trimestru de sarcina prin așezarea necorespunzătoare a piciorului în viața intrauterină.

CONTACT!